انسانِ جاری

حرف هایی از جنس طلبگی

انسانِ جاری

حرف هایی از جنس طلبگی

انسانِ جاری

۵ مطلب در آذر ۱۳۹۳ ثبت شده است

۰۷
آذر
۹۳

به گزارش جام جم آنلاین حجت الاسلام و المسلمین باقری در برنامه ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما بیان داشت: یک استاد اخلاق و یا یک عالم ربانی که درس اخلاق می دهد، باید چند ویژگی داشته باشد که این ویژگی ها چه در مراجع گذشته و چه مراجع حاضر همیشه مشاهده شده است از اصلی ترین ویژگی این افراد این است که هرگز دعوت به خود نمی کنند بلکه دعوت به خداوند متعال می کنند.

وی افزود: هم و غم این استادان اخلاق سیره پیامبر(ص)، ائمه و اولیاء الهی است این افراد در درس های خود از قرآن و عترت استفاده می کنند و با هوای نفس خود نیز مخالفت می کنند، استاد خوشوقت نیز از جمله این استادان بودند.

شاگرد آقای خوشوقت تأکید کرد: ما وقتی به ایشان می گفتیم شما فلان مطلب را در جلسه گذشته گفته اید بیان می کردند من این را نگفته ام بلکه این مطلب را خداوند بیان داشته و من کسی نیستم، آیت الله خوشوقت معتقد بودند استادی که از خودش چیزی بگوید استاد نیست.

وی اظهار داشت: آقا همیشه می گفتند موضوع اصلی قرآن هدایت است و این هدایت را باید از همان اهدناالصراط المستقیمی فهمید که روزی ده بار تکرار می کنیم و کلید این صراط نیز در سوره یس است که می فرماید و أن اعبدونی هـذا صرط مستقیم یعنی لازم نیست به راه متفاوتی بروی بلکه راه راست در عبادت خداوند متعال است.

وی گفت: آقا همیشه و در تمام 50 سال تدریس تأکید بر آیه یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ داشتند و تا آخر نیز بر این آیه بسیار تکیه می کردند آیه دیگری که بسیار بیان می داشتند یا ایها الذین آمنوا اذکروالله ذِکرا کثیرا بود که می گفتند جدای از این که انسان نباید به گناه مبتلا شود باید بسیار هم خدا را یاد کند.

حجت الاسلام باقری تأکید کرد: آقای خوشوفت جلسات ختم صلوات زیادی داشتند که در این جلسات 14000 صلوات ختم می شد به این ترتیب که در طول نیم ساعت همه به همراه آقای خوشوقت به صلوات فرستادن می پرداختند و هر فردی یک هزار صلوات می فرستاد و نیت صلوات ها نیز حل مشکلات مؤمنین بود.

وی بیان داشت: بین ختم صلوات و سخنرانی نیز هربار یک دعا می خواندند یک بار زیارت عاشورا، یک بار حدیث کساء و یا هر دعای دیگری و به این ترتیب ارتباط آقا با ائمه را در بین مردم حفظ می نمودند.

شاگرد ایت الله خوشوقت افزود: حتی در مشهد نیز ایشان در حرم می نشستند و ختم صلوات می گرفتند و بعد ختم صلوات نیز 5 دقیقه سخنرانی می کردند و باقی جلسه به پرسش و پاسخ می گذشت. آقا هفته ای سه بار ختم صلوات می گرفتند و هرجا هم که برای جلسه ختم صلوات وی را دعوت می کردند بی هیچ تکلفی دعوت را می پذیرفتند.

وی با بیان این موضوع که تأکید همیشگی آقای خوشوقت بر ترک گناه بوده تصریح کرد: خدمت حاج آقا می گفتیم آقا ما مشرف شدیم به مشهد چه کنیم می گفتند بعد از اذن دخول و خواندن زیارت چند دقیقه در سکوت بنشینید و ببینید که در دلتان چه اتفاقی می افتد، آقا همیشه بیان می داشتند که اگر ترک گناه کنید محال است که معصومین(ع) جواب شما را بدهند و شما متوجه نشوید.

حجت الاسلام باقری ادامه داد: آقای خوشوقت بیان بسیار ساده و روانی داشتند به همین دلیل کسانی که پای منبر ایشان می آمدند از همه قشر و همه سنی بودند، ایشان مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در خیابان شریعتی تهران را پایگاه خود قرار داده بود، خادم قدیمی مسجد می گفت اوایل در روز تاسوعا و عاشورا تعدادی که در مسجد حاضر می شدند به اندازه انگشتان دست هم نمی شد اما با حضور آقا رفته رفته طوری شده بود که همه طبقات کاملاً پر می شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آقا در سال 91 سفری به کربلا داشتند و ما نیز در نجف و کربلا همراه ایشان بودیم، شب جمعه که به زیارت امام حسین(ع) رفتیم در حرم دعای کمیل برگزار کردند و آقا آنجا آن چنان گریه می کرد که من واقعاً ترسیدم که مبادا حالشان بد شود وقتی دعا تمام شد و مداح داشت از حرم بیرون می آمد آقای خوشوقت به او گفت برای ما باید روضه بخوانی خانم ها نیز روضه جدید می خواهند و بعد دوباره با درخواست ایشان مداح شروع به روضه خواندن کرد.

  • بی نشان
۰۷
آذر
۹۳

آیت الله بهاء الدینی(ره)

میگویند این بشر، اثر موجودات است. اثر ، اثر موجودات است ولی نه آن اثری که شما خیال می کنید؛ بلکه آن خلیفة الله است، همه به برکت آنها باید ارتزاق کنند.

خداوند یک بشرهایی نمایش داده انبیاء، اولیاء، ولاة که آنها رحمت در حیوانات هم هستند ؛ همه اش که مسئله شرق و غرب نیست که ویتنام درست کنند افغانستان نابود کنند، آنها (خلیفة الله) اهل عمرانند ، اهل آبادانی اند ، اهل اصلاحند. آدم عاقل یک همچنین قدرت اقتصادی و مالی را صرف احیاء میکند.

خلاصه همه برکات آنها هستند، اینکه در زیارت جامعه کبیره میخوانیم بکم فتح‌الله و بکم یختم و بکم ینزل الغیث بکم کذا و بکم کذا همه برای خلفاء و جانشینان خداست که کار خدایی میکنند ، رحمة للعالمینند، شفقت به بشر دارند، خدمات به بشر کردند.

آثار طبیعی آثار طبیعی مال طبقه متفکرین از شرق و غرب است، آنهایی که متفکر بشرند، ولو در طبیعیات ،خیلی هاشان از این مفاسد شاید دور باشند، یعنی آن مرحله از تفکر مانع از اینست که آدم این اندازه آزاد و بی قید و شرط حرکت کند، زحمات را آنها می شکند ولکن استفاده سوء را شیاطین میکنند.

خلاصه طبقه متفکر بشر ولو در طبیعیات باشد و تا حدودی شایسته و وارسته باشند ولی کسی آنها را نمی شناسد، کارها را آنها انجام میدهند و دیگران استفاده اش را میبرند

  • بی نشان
۰۷
آذر
۹۳

بسمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ،وَالنَّجْمِ إِذَا هَوَی‏،مَا ضلَّ صاحِبُکمْ وَ مَا غَوَی‏، وَ مَا یَنطِقُ عَنِ الهْوَی ، حرفهایی که پیغمبر خدا می زند از روی هوی و هوس نیست، کارهایش هم از روی هوی و هوس نیست،اگر بخواهد انسان با معارف اسلام آشنا شود باید هوی و هوس را رها کند، هوی و هوس همان دعوت شیطانی است، هوا را باید بذارد کنار،خیلی ناراحت نشوید،که خلاصه شیطان همراه ماست و او هست؛ولی شیطان را می توان طرد و دور کرد ، دست خودت هست، که با فرمان و اطاعت خدا شیطان می رود دنبال کارش.

 خودت دور نمیکنی شیطان را، مادامی که تابع هوی و هوس هستی از شیطان جدایی نداری، وقتی بنده خدا شدی و هوی و هوس را رها کردی آن وقت بنده خدایی،اگر بنده خدا شدی همه چیز آنوقت انشاالله داری.

  • بی نشان
۰۷
آذر
۹۳

سه‌چیز برای حل معضلات و گرفتاری خیلی مؤثر است. اولی، کشتن گوسفند؛ کسانی که تمکن مالی دارند، گوسفند ذبح کنند و به فقرا بدهند. کشتن گوسفند و خون‌ریختن خیلی از بلاها را رفع می‌‌کند.

دومی، حدیث کساء است. «و ادفعوا أمواج البلاء بالدّعاء»، پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم چندبار قسم ‌خوردند که اگر کسی این حدیث را بخواند، اگر غمگین باشد، غمش برداشته می‌‌شود، صاحب حاجت حاجتش برآورده می‌‌شود.

سومی هم، چهارده‌هزار مرتبه صلوات فرستادن است. حالا چهارده‌هزار مرتبه را چندنفر یا در چند جلسه بفرستند فرقی نمی‌کند. ذکر صلوات برای اموات خیلی خاصیت دارد. گاهی من برای اموات صلوات را هدیه می‌‌کنم و اثرات عجیبی هم دیدم. خواب دیدم فردی به چند نوع عذاب گرفتار است مقداری صلوات برایش هدیه کردم دوباره در خواب دیدم، الحمدلله صلوات‌ها او را نجات داده‌اند. کسی می‌‌گفت: مادرم چند‌سال قبل مرده بود، یک شب خوابش را دیدم، گفت: پسرم! هیچ‌چیزی مثل صلوات روح من را شاد نمی‌کند؛ بهترین هدیه که به من می‌‌دهی، این ذکر است.

منابع: آیت بصیرت و نردبان آسمان

  • بی نشان
۰۷
آذر
۹۳

حضرت آیت الله بهاالدینی (ره) :

کلمات قرآن خیلی روی حساب است، اگر کسی دعوا کند به اینکه بسیاری از جملات قرآن مناسب است یک تدوین مستقل بر یک جمله ترکیبیه شود، خیال نکنید این جزاف است یا خلاف است، اگر افکار رسانه میکند این دلیل بر این نیست که قرآن اینجور نیست، افکار رسانه میکند، شاید معنای اینکه قرآن سبعة بطون یا سبعین بطون، اینها بحسب افق ناظر و متفکر و دانشمندان تفاوت پبدا میکند، هراندازه که پیشروی بکند در مسیر الهی، استفاده اش از کتب زیادتر است و لذا تفسیری که اهل بیت(ع) دارند،علم به کتابی که اهل بیت دارند دیگران ندارند، اینقدر تفاسیر از عامه و خاصه نسبت به کتاب (قرآن) نوشته شده، حالا یا جهات ادبی است، جهات اخلاقی است ، ولکن نسبت به علمی که ائمه دارند و نسبت به کتاب اینها همه صفر است.

اینکه پیغمبر خدا (ص) فرمود ایندو را از هم جدا نکنید بی جهت نیست، نمیشود جدا کرد، یعنی اگر جدا کردی کتاب را نمیشود فهمید، شاید فلسفه هم در اسلام همین است، اسلام دعوت میکند که همه حرکت کنید، یعنی حرکت تکاملی کنید،اگر بالا بروید چیزی میفهمید، ولی در این سطح نازل که بیچاره اقتصادی، بیچاره شهواتی، بیچاره مقامی، با اینها فقط باید برایت جوجه کباب درست شود چیز دیگری خبری نیست، وقتی میتوانی به معارف اسلام آشنا شوی که در حرکت الی الله کامل بشوی، این آثار حرکت است و این حقه بازی و کلک بر نمیدارد، تبلیغات درستش نمیکند، تمام دنیا هم تبلیغ کنند که فلان آقا یک حکیم الهی است و آشنای به کتاب خداست، آدم آشنا نمیشود، فقط دستگاه خدا میتواند آدم را آشنا کند، باید از مسیرش برود و خدا همه را توفیق بدهد و همه را مؤید کند که راه استفاده را آشنا باشیم راه تکامل را حالی بشویم و از مسیر تکامل حرکت بکنیم، و بدانید فقط راه منحصر به مسیریست که انبیاء از آن مسیر رفتند،حالا ما نمیتوانیم آن کارها را بکنیم ولی ما میتوانیم یک بنده ساده بشویم، این هم خیلی قیمت دارد، از بدیها دور بشویم، به خوبیها نزدیک بشویم، اگر انشاالله دروغها را کم کردیم، تهمتها را کم کردیم، جهالتها را کم کردیم، توطئه ها را کم کردیم، توطئه تنها آمریکا نیست، شما هم توطئه میکنید، خیلی هم بدتان نیاید اگر ما حقیقتی را به شما میگوییم، ما میگوییم تا شما انشاالله توطئه نکنید، در اقتصادتان توطئه نکنید، در کارهای مذهبی تان توطئه نکنید، توطئه مخالف و مزاحم تکامل شماست، خدا انشاالله همه تان را موفق کند

  • بی نشان